HR Advies

waarom - wat - hoe

Waarom

Menselijk kapitaal is belangrijk onderscheidend vermogen voor een organisatie. Hun capaciteiten en toewijding maken het verschil voor succes op de korte en langere termijn. Als je bedrijfsmatige vragen hebt rondom het omgaan met medewerkers bij een verandering in de organisatie, of bij in- door- en uitstroom, adviseert Bureau EmerGO je graag.

Wat

Vanuit de achtergrond van de Arbeids- en Organisatiepsychologie en een persoonlijke passie voor mensen en ontwikkeling krijg je een kritische, eerlijke sparringpartner die je bij de volgende onderwerpen kan adviseren en/ of begeleiden bij de uitvoering:


  • Talentdevelopment programma’s ontwikkelen en uitvoeren
  • Management development programma’s ontwikkelen en uitvoeren
  • Competentiemanagement implementeren
  • Advies & begeleiding bij in-door-uitstroom (o.a. potentieelonderzoeken, assessment, loopbaanbegeleiding, outplacement, personele vlootschouw)
  • Advies & begeleiding bij beoordelen en belonen van medewerkers (o.a. functioneringsgesprekken voeren)

Hoe

Als organisatie blijf je aan het stuur! Dat vindt Bureau EmerGO belangrijk, om toekomstbestendige veranderingen te realiseren. Bureau EmerGO adviseert en begeleidt, de organisatie beslist en blijft de verantwoordelijkheid over medewerkers dragen.
Een kennismakingsgesprek is kosteloos en een eerste vertrekpunt om je vraag te verkennen en samenwerkingsafspraken te maken. Bureau Emergo werkt met duidelijke, transparante offertes en we houden nauw contact tijdens de samenwerking. Zo weet je wat je kunt verwachten en welke investering ermee samenhangt. Bureau EmerGO baseert zich bij eenmalige adviezen op een uurtarief. Bij trajecten kunnen wij een totaaltarief bieden.
Je kunt Bureau EmerGO ook in de arm nemen op interim basis, wanneer een ruimere of meer regelmatige aanwezigheid gewenst is.

Voor informatie bel of mail gerust.